Groningen

Grotere locatie voor Profile Heuver: ‘Schaalvergroting is noodzakelijk voor korte wachttijden’

Bedrijfsleider Bert Meijer: “Wij doen ook veel werkzaamheden voor garagebedrijven op het gebied van banden en onderstel.”

De Heuver Group nam in 2023 Kuil Banden in Groningen over waarmee de banden- en wielenleverancier in Noord-Nederland er een ‘schaalbare locatie’ bij kreeg. Dat was nodig ook, het bedrijf liep tegen zijn grenzen aan.

Profile Heuver en bandenbedrijf Kuil Banden voegden in juni alle activiteiten samen op één vestiging. De fusie biedt vele voordelen. Niet alleen kan Profile Heuver Kuil, zoals het bedrijf nu voluit heet, opschalen. Ook houdt het de wachttijden kort en daarmee heeft het bedrijf een voordeel ten opzichte van dealers, ziet Bert Meijer, die vanuit zijn kantoor een tevreden blik werpt op de werkplaats. “Het dienstenpakket is verder uitgebreid waardoor we de klant nog beter en sneller kunnen helpen. Dat stond ook bij Jacob Kuil (de vorige eigenaar van Kuil Banden, red.) altijd hoog in het vaandel.”

De werkzaamheden van Profile Heuver zijn verplaatst naar het grotere onderkomen van Kuil Banden, net buiten de stad Groningen, aan de A7. Volgens Meijer was dat een logische stap. “Beide bedrijven zaten al dicht bij elkaar. Het terrein waar we nu zitten is groter, en daar hebben wij alles gecentraliseerd. Daarnaast is het door de gunstige ligging goed bereikbaar.” Profile, waar de vestiging in Groningen bij aangesloten is, stelt dat de locatie met twintig bruggen het ‘grootste servicebedrijf voor personenwagens van Nederland’ is.

Personenwagens

Dat de omvang van de nieuwe Kuil Banden-locatie voordelen biedt, wordt meteen bij binnenkomst duidelijk (de grote loods komt overigens door de landbouwachtergrond van Kuil Banden). Aan de rechterkant van een grote hal staan vele banden gesorteerd. In het midden ligt een straat waar klanten gemakkelijk in en uit kunnen rijden en links is voldoende ruimte voor onderhoud aan grotere voertuigen. Op jaarbasis vervangt het team van Profile duizenden banden. Meijer: “Bij onderhoud hebben we nu acht monteurs in dienst die zich enkel daar op richten.”

Ook voor de opslag van de wisselbanden biedt de nieuwe locatie meer ruimte. “Dat doen wij op de plek waar vroeger trekkerbanden lagen. Deze hadden juist minder ruimte nodig en zijn verplaatst naar een hogere etage.” Dit scheelt een hoop ‘gedoe’, zo legt Meijer uit. “Voorheen sloegen we de wisselbanden extern in Duitsland op. Dat was een ingewikkeld logistiek proces.”

Lees het volledige artikel op de website van Automotive Online.

Onderwerpen:

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.