29 november 2024

Automotive Schadeseminar 2024 in teken van toenemende complexiteit van schadeherstel

Britt Vonk (eerste autospuiter bij Schadenet Rosenboom) spreekt op het AM Schadeseminar op 29 november. (Foto: PR/Schadeseminar)

De inschrijving voor het Automotive Schadeseminar 2024 is geopend. Het thema van het evenement is dit jaar: complexiteit van herstel in de schadewereld. Het Automotive Schadeseminar vindt plaats op vrijdag 29 november bij de IVA Business School in Driebergen.

De schadeherstelsector verandert snel door de komst van nieuwe, elektrische auto’s. Het herstellen van deze moderne EV’s vereist meer kennis en herstellers moeten dus strategische keuzes maken. Tijdens het schadeseminar op 29 november haalt Automotive Magazine het net op in deze veranderende sector.

De middag wordt geopend door de dagvoorzitters Johan Schoonhoven (AM-columnist) en Robert Smid (AM-redacteur). Zij leiden gedurende de middag het programma en kondigen de sprekers aan. Freek Blekxtoon, directeur, NRF e-Mobility, vertelt hoe werkplaatsen voor nieuwe uitdagingen komen te staan door geavanceerde technologieën zoals elektrische aandrijvingen en rijhulpsystemen.

Hoofdsprekers zijn Steve Plunkett en Martin Kelly, beiden werkzaam in Engeland. Het duo vertelt in een presentatie hoe merkerkend schadeherstel aan de andere kant van de Noordzee in zijn werk gaat. Op welke gebieden loopt de schadebranche van Engeland voor en wat kunnen Nederlandse ondernemers hiervan leren?

Autospuiters

Verder vertellen Elise Blonk (eerste autospuiter bij Pon) en Britt Vonk (eerste autospuiter bij Schadenet Rosenboom) over de uitdagingen die zij zien. Vrouwen in de schadebranche kampen met ondervertegenwoordiging in leidinggevende functies en beperkte doorgroeimogelijkheden. De focus op diversiteit en inclusie biedt echter steeds meer kansen.

Ook branchevereniging Bovag komt aan het woord. Paul Selten en Geert-Jan Mol gaan in op de nieuwe uitdagingen die voorbij komen met de CSRD-wetgeving die bedrijven verplicht tot uitgebreide duurzaamheidsrapportages. Deze regelgeving zorgt voor investeringen in nieuwe systemen en processen. In de sessie tracht de branchevereniging complexiteit en onduidelijkheid van de normen te verhelderen.

Wilt u meer weten over het Automotive Schadeseminar op 29 november in Driebergen? Kijk dan op de evenementenpagina op AM Online.

Onderwerpen:

Auteur: Kim Andriessen