Overname

Hans van Mierlo Autoschade neemt Schalken over

(Foto: Shutterstock)

Hans van Mierlo Autoschade in Waalwijk neemt de autoschade-activiteiten van plaatsgenoot Schalken over. Pierre Schalken gaat zich verder als Schalken Bus & Truck Recovery concentreren op schadeherstel aan bussen en vrachtauto’s. 

Tot nu toe zaten die activiteiten in hetzelfde pand als de autoschade-activiteiten. Schalken zocht een overnemer voor zijn autoschadebedrijf omdat het moeilijk is om twee bedrijven tegelijk te leiden. ‘’Dan ga je je afvragen, moet ik dit blijven doen. Nee dus. Bovendien ligt mijn hart meer bij de trucks en bussen’’, vertelt hij tegen lokale pers. Schalken verhuist vanwege de overname naar een aparte vestiging aan de overkant van de Waalwijkse Industrieweg.

Edgar van Mierlo, sinds 2002 directeur-eigenaar bij Hans van Mierlo Autoschade, legt de overname uit: ‘’Om in ons vak relevant te blijven moet je soms voorsorteren. Dat hebben we al meer gedaan. Twaalf jaar geleden namen we in Udenhout ook een autoschadebedrijf over. En in 2019 lag er een kans in Oosterhout toen een collega failliet ging.’’

‘Zeer druk’

Van Mierlo zegt overigens niets te merken van een terugloop van het aantal klussen, een voorspelling dat voortvloeit uit het onlangs verschenen KPMG-rapport over de schadebranche. ‘’Minder schade, wij merken daar niets van. Integendeel, het is zeer druk. Technische snufjes veroorzaken namelijk soms ook schade.” Van Mierlo is ook van mening dat het bedrijf door de overname ‘schaarse vakkennis in huis’ heeft gehaald.

Hans van Mierlo Autoschade is in 1975 opgericht en telt inmiddels 42 medewerkers.

Auteur: Redactie Autoschadeportaal