Verzekering

Nieuwe samenwerking MKB Belangen en Allianz: ‘Doel is lagere premies voor zakelijke voertuigen’

(Foto: Shutterstock)

MKB Belangen en verzekeraar Allianz slaan de handen ineen om directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) en zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) betere mogelijkheden te bieden voor het verzekeren van zakelijke voertuigen. Dit meldt MKB Belangen. 

Door de samenwerking kunnen ondernemers hun auto’s verzekeren tegen premies die vergelijkbaar zijn met particuliere tarieven. Dat kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen, aldus MKB Belangen. Volgens het bedrijf gaan zakelijke autoverzekeringen doorgaans gepaard met premies die tot wel 50 procent hoger liggen dan die voor privégebruik vanwege het veronderstelde hogere risico.

Veel DGA’s en ZZP’ers gebruiken hun voertuigen echter zowel zakelijk als privé, waardoor zij deze hogere kosten vaak onterecht dragen, zo stelt MKB Belangen.

Nieuwe samenwerking

De nieuwe samenwerking maakt het mogelijk om deze premies te verlagen zonder dat ondernemers hoeven in te leveren op de dekking. De verzekeringsmogelijkheden zijn per direct beschikbaar via een online platform, waar ondernemers eenvoudig hun nieuwe premie kunnen berekenen.

Met deze stap wil MKB Belangen, in samenwerking met Allianz, bijdragen aan lagere vaste lasten voor ondernemers en het bieden van praktische oplossingen die hun bedrijfsvoering ondersteunen.

Onderwerpen:

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.