Mengmachine

PPG schenkt Moonwalk aan Nextechnician om ‘vaardighedenkloof te verkleinen’

(Foto: PPG)
PPG Refinish Benelux werkt samen met NexTechnician Amsterdam en distributeur Altac Coating Group om de vaardighedenkloof in de autospuiterijsector te verkleinen. Zo schenkt PPG een Moonwalk-verfmengsysteem aan NexTechnician, een samenwerkingsverband tussen mobiliteitsbedrijven en het ROC van Amsterdam, dat gericht is op onderwijs en training voor de autoschadeherstelbranche.

PPG schrijft in een persbericht dat de donatie van de Moonwalk jonge spuiters helpt in hun opleiding om processen te moderniseren en efficiĆ«nter te werken. Het volledig geautomatiseerde systeem maakt gebruik van exclusieve pompgroepen en een ‘ultraprecieze’ weegschaal, waardoor foutmarges tijdens het verfmengen worden geminimaliseerd.

Tijdens de Automechanika 2024 in Frankfurt was PPG ook aanwezig, waar het bedrijf onder andere een uitleg gaf over de Moonwalk en zijn VisualizID.

Bijdrage

Met de samenwerking wil PPG een directe bijdrage leveren aan het opleiden van vakmensen die inspelen op de uitdagingen van een snel veranderende sector, waar digitalisering en automatisering centraal staan, zo schrijft PPG. ‘De Moonwalk is een voorbeeld van de technologieĆ«n die PPG beschikbaar stelt om schadeherstelbedrijven te helpen met hun groeiende behoefte aan gekwalificeerde krachten’.

Dat het personeelstekort een blijvend probleem is in de schadebranche, werd duidelijk tijdens het Bovag Schadecongres. ā€˜Er is drie procent meer personeel nodig om schades te repareren. Tegelijkertijd stromen er meer mensen de branche uit dan inā€™, stelt Bovag. Nauwe samenwerkingen tussen opleiders en de schadebranche is volgens de branchevereniging nodig om genoeg personeel klaar te stomen. Hier lees je er meer over.

Onderwerpen:

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.