Glasherstel

Moederbedrijf Carglass betaalt aandeelhouders 4,3 miljard euro uit

(Foto: Belron)

Belron, het Belgische moederbedrijf van Carglass, betaalt zijn aandeelhouders 4,3 miljard euro aan speciaal dividend uit. Daarvan gaat circa 2,2 miljard euro naar de grootste aandeelhouder, het autobedrijf d’Ieteren Groep, en de rest naar een aantal private beleggingsfondsen.

Om dat dividend te financieren en ook een bestaande lening af te betalen moet Belron circa 6,25 miljard aan nieuwe leningen afsluiten, deels in euros en deels in dollar. De leningen – onder voorbehoud van marktomstandigheden – krijgen een looptijd van zeven jaar. D’Ieteren noemt in een persbericht geen rentepercentage.

Herstructurering

De autoglasbedrijven van Belron in de wereld hebben de laatste tijd een forse herstructurering doorgemaakt om de kosten in de hand te houden. Die lopende ´optimalisaties´ van de Belron-organisatie hebben in de eerste helft van dit jaar weer 42,4 miljoen euro gekost, maar dat zal in de rest van het jaar minder zijn, meldde d’Ieteren Groep in het halfjaarbericht. ´Er worden verdere acties ondernomen om de winstgevendheid te verhogen’. Het bedrijf tekende ook aan dat autobezitters minder met een verzekeringsclaim naar een autoglas reparateur komen om zo de hoge verzekeringspremies te vermijden.

Auteur: Redactie Autoschadeportaal