Irus Scan

Axalta introduceert nieuwe generatie spectrofotometer voor schadeherstelklanten

(foto: Axalta)

Coatingsbedrijf Axalta lanceert een nieuwe spectrofotometer voor schadeherstelklanten. Deze Irus Scan, zoals Axalta de meter heeft gedoopt, meet op wetenschappelijke wijze de lakkleur van een voertuig om zeer nauwkeurige kleurovereenkomsten te verkrijgen in watergedragen en oplosmiddelgedragen basislaktechnologieën. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt in een persbericht.

Schadebedrijven zijn volgens Axalta met de nieuwe meter in staat om ‘zeer nauwkeurige kleurovereenkomsten te verkrijgen in watergedragen en oplosmiddelgedragen basislaktechnologieĂ«n’. De Irus Scan maakt hiervoor gebruik van een gepatenteerde omgekeerde hoek om ‘tintveranderende effectpigmenten’ te detecteren, dit resulteert in een nauwkeurigere aflezing van populaire achromatische effectkleuren, aldus Axalta.

Kleurformules

Bovendien is het volgens het bedrijf de eerste spectrofotometer met ingebouwde glansmetingsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat de juiste voorbereiding van het oppervlak getroffen kan worden en de juiste blanke lakproducten gebruikt worden.

‘De high-definition RGB-camera meet de schittering van kleuren en wordt gecombineerd met Axalta’s systeem voor het ophalen van kleurformules. Deze maakt gebruik van een eigen algoritme en database. Deze database is onlangs vernieuwd en bestaat uit meer dan twee miljoen kleurformules’, aldus Axalta.

Irus Scan heeft volgens Axalta een gebruiksvriendelijke interface met een live weergave van de RGB-camera. Een ervaren schadehersteltechnicus is volgens Axalta geen vereiste. ‘Hierdoor wordt de arbeidstijd geoptimaliseerd en de productiviteit van de spuitcabine verbeterd’, meldt het bedrijf.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie Autoschadeportaal