Van Mossel krijgt extra schadevestiging erbij, overname Mercedes-Benz CPH goedgekeurd

(Foto: Van Mossel)

De mededingingsautoriteiten van Denemarken en Nederland zijn akkoord met de overname van Mercedes-Benz CPH (Kopenhagen) door Van Mossel, zo meldt de dealer.

De Deense overname door Van Mossel omvat zes locaties in en rondom de regio Kopenhagen. Het betreft 5 premium Mercedes-Benz vestigingen en 1 schadeherstelbedrijf. Door de overname werken ruim 330 Denen vanaf 4 juli voor de Nederlandse multinational. “De toevoeging van Denemarken als zevende land aan onze groep betekent een forse uitbreiding voor Van Mossel Automotive International, de tak die alle activiteiten buiten de Benelux beheert,” vertelt Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Group. “We hebben het vertrouwen van Mercedes-Benz Group AG  gekregen om in en rondom de regio Kopenhagen onze positie te versterken en zijn daar heel dankbaar voor.”

Schadedivisie

De omzet van de schadedivisie van Van Mossel Automotive Group nam vorig jaar af naar ruim 101 miljoen euro (-6,1%). Zo bleek uit de jaarcijfers van de dealergroep. Van Mossel voorspelt een ‘gunstige’ omzetontwikkeling voor zijn schadedivisie. Zo is de prognose dat de groep dit jaar zo’n 109,3 miljoen euro omzet draait. In 2022 was dit 107,7 miljoen euro en in 2023 101,1 miljoen euro. De winst verdubbelde in 2023, van 6,5 naar 11,7 miljoen.

Onderwerpen:

Auteur: Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive, Autoschade- en Bandenportaal en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.