BASF Coating toont nieuwe autokleuren

Foto: BASF

BASF Coating heeft onder de naam On Volude de nieuwe collectie Color Trends 2023-2024 voor de auto-industrie gelanceerd. “De nadruk ligt op lichtere tinten en de exploratie van nieuwe, expressieve kleurruimten.”

Het palet voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika legt de nadruk op lichte beige kleuren. “Pasteltinten spelen ook een belangrijke rol, waarbij interessante non-automotive kleuren in het auto-ontwerp worden geïntroduceerd”, meldt BASF Coating Divisie in een aankondiging.

“Het klassieke automobiel kleurenpallet heeft zijn tijd gehad en BASF heeft kleur door een serie veranderingen geleid. Een combinatie van menselijke en vooral niet-menselijke intelligentie heeft samen de On Volude gecreëerd. Daarbij heeft de groeiende behoefte aan duurzaamheid en functionaliteit eveneens een rol gespeeld.”

“Toen BASF’s ontwerpers keken naar wat hun trend signalen aangeven, realiseerden ze zich dat het tijd is voor een kleur-update. Daar klanten vertrouwen op de BASF collectie om automotive kleuren voor hun toekomstige modellen te ontwerpen, zullen we de nieuwe richting binnen drie tot vijf jaar zien op de weg of de oprijlaan.” De kleuren voor de EMEA-regio voegen ook duurzame, gerecyclede grondstoffen, Lidar en Radar compatibele concepten en tastbare oppervlakten toe.

Auteur: Redactie Autoschadeportaal