PPG komt met nieuwe coating

(Foto: PPG)

De Amerikaanse lakleverancier PPG heeft via haar SEM producten business een nieuwe Gladiator XC Matte Extreme coating op de markt gebracht. Die laag-glanzende urethane beschermende coating kan gebruikt worden in sectoren en applicaties waaronder automotive, voertuigen van hulpdiensten en recreatie-uitrusting, laat het bedrijf weten in een persmededeling.

“Gladiator VC coating heeft een sterke, getextureerde laag-glanzende matte finish die bestendig en flexibel is. Kenmerken zijn onder meer een lange houdbaarheid, snelle droogtijd, superieure bestandheid tegen verkleuren en UV-stabiliteit”, aldus het bedrijf dat als PPG Refinish een Nederlandse vestiging heeft in Hoogeveen.

“Gladiator XC Matte Extreme coating is bijvoorbeeld geschikt voor truck-laadvloeren, trailers en andere producten in de schadeherstelmarkt maar ook in andere sectoren”, zegt Meghan Barrera, business directeur voor Automotive Refinish. “Het combineert de voordelen van een premium product met een concurrerende prijsstelling en is makkelijk te gebruiken waardoor het geschikt is voor vele aftermarket toepassingen.”

Auteur: Redactie Autoschadeportaal