Carglass wil uitstel betalingen aan toeleveranciers

Carglass BV vraagt toeleveranciers in Nederland om in te stemmen met uitstel van betaling vanwege de gevolgen van de Corona-crisis. In een brief vraagt Henk van Tongeren, Directeur Finance & IT van Carglass BV, om uitstel totdat “onze wereldwijde omzet zich hersteld heeft tot 75% van het normale handelsniveau.”

‘Financieel welzijn’
Volgens Van Tongeren vormt de komst van Corona een bedreiging voor het ‘financiele welzijn’ van Carglass omdat het bedrijf in grote delen van de wereld stil ligt. “Onze huidige inschatting van de situatie is dat we gedurende circa 3 maanden een drastische impact ervaren op de omzet. Hoe het herstel zich ontwikkelt is momenteel onduidelijk. We plannen nu met een periode van zo´n 5 tot 6 maanden tot we weer een normaal handelsniveau zullen zien.”

Impact
Van Tongeren zegt al de nodige acties te hebben ondernomen om de cash positie te handhaven. Daar komt nu de vraag aan toeleveranciers om Carglass te steunen door in te stemmen met een uitstel van betaling bij: “Ik realiseer me dat de impact die dit op uw bedrijf heeft enorm is. Ik stel voor dat we gezamenlijk de situatie die Belron ervaart, bekijken per 1 juli 2020. Theoretisch zou dit het moment zijn dat handesniveaus zich herstellen Ik verzeker u tot betaling over te gaan zodra de situatie zich herstelt.”

Auteur: court-jan

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.