CED naar inspectie en expertise op afstand

Expertisebureau CED gaat het zogenaamde remote inspectie en expertise versneld inzetten, nu voor iedereen een afstand van 1,5 meter tot elkaar de norm is geworden. Dit laat het bedrijf weten.

Vervanging
Deze digitale oplossing wordt versneld verder uitgerold als vervanging van de fysieke inspectie en expertise. Bij remote expertise (expertise op afstand) staan de CED-expert en gedupeerde via een beeldverbinding live met elkaar in contact. Tijdens de schadebepaling laat de gedupeerde via zijn smartphone de schades zien en bepaalt de expert welke foto’s hij nodig heeft voor de expertise. De beelden en data worden automatisch geupload in een online-omgeving, waarna de CED-expert zijn rapportage opmaakt.

Coronacrisis
De remote expertise is het antwoord op de huidige Coronacrisis, maar zal ook in de toekomst het fysieke bezoek van een expert kunnen vervangen. Volgens CED vraagt het proces geen extra applicaties, maar heeft de gedupeerde wel persoonlijk contact met de CED-expert.

Volgens CED zijn de remote-diensten geschikt voor de traditionele schade-expertise door verzekeraars en volmachten, maar ook voor inspecties door leasemaatschappijen en wagenparkbeheerders bij de frequente berijderswissels.

Auteur: court-jan

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.