Duobond lanceert RL-eez voor lossnijden voorruiten

Duobond lancewert de RL-eez, een dubbel pulley waarmee het mogelijk is om op een gecontroleerde manier de gebogen ruiten van een bus of vrachtwagen los te snijden.

Beschadigingen
Door gebruik van de RL-eez worden volgens Duobond beschadigingen aan lak, dashboard, zijstijlen en bekleding voorkomen. Eén persoon kan RL-eez bedienen en de ruit veilig verwijderen met minimale fysieke inspanning. Duobond leverde al een geleider om in samenwerking met RL-eez de draad om de ruit heen te leiden. De uitbreidingsset voor gebogen ruiten bevat een geleider met dubbele pulley’s en twee ovale zuignappen. De ovalen zuignappen kunnen in tegenstelling tot de ronde wel vacuümzuigen op het sterk gebogen deel van de ruit.

Nylondraad
RL-eez snijdt de kit los met een nylondraad. Het systeem zelf kan zowel draadloos (op een accu) als via een 12 volts-aansluiting aangedreven worden en wordt via een beveiligd signaal bediend met een handzame afstandsbediening.

De RL-eez is een antwoord op het toenemende aantal vrachtwagens en bussen die zijn uitgerust met sensoren. Na het plaatsen van een nieuwe ruit moeten de sensoren opnieuw gekalibreerd worden. Met de RL-eez kan een persoon de ruit verwijderen, een nieuwe plaatsen en het voertuig optimaal gekalibreerd opleveren.

Klik hier voor het filmpje.

Auteur: court-jan

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.