Focwa licht leden voor over ADAS kalibratie

Focwa heeft haar leden voorgelicht over diverse camera- en radarsystemen en het nut van kalibreren. Hiertoe organiseerde de branchevereniging op 1 december in samenwerking met Hella Gutmann de workshop ADAS kalibratie.

Kalibreren
Tijdens de workshop werden de rijassistentiesystemen ofwel ADAS behandeld. Er werden diverse camera- en radarsystemen op auto’s besproken, uitgelegd en toegelicht. Daarnaast gingen deelnemers met elkaar het gesprek aan over het ‘waarom’ van kalibreren; wat gebeurt er als je niet kalibreert?
`Door de toename van steeds meer rijhulpsystemen is het belang van kalibratie ook steeds toegenomen”, aldus Focwa-directeur Femke Teeling. “Focwa-leden kunnen zich richten tot onze Technische Helpdesk met vragen, maar daarnaast vinden we het ook belangrijk om ervaringen en kennis uit te wisselen. Dit doen we onder andere door de organisatie van zeer praktisch georiënteerde workshops.”

Procedure
De avond werd afgesloten met het kalibreren van een voertuig. Hierbij werd de procedure doorlopen waarbij het kalibratiebord haaks gesteld werd op de hartlijn van de wielen. Nadat de uitlijning ten opzichte van het kalibratiebord was uitgevoerd, kon de camera opnieuw in zijn basisstand gezet worden.

Volgens Focwa zal de ADAS kalibratie dezelfde vanzelfsprekendheid moeten hebben als het afstellen van koplampen na demontage.

Auteur: court-jan

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.