WSB lanceert SataJet X 5500

Tijdens het Sata & Rupes Event op 28 november heeft WSB Finishing Equipment het nieuwe SataJet X 5500 spuitpistool gepresenteerd. Dit is een geoptimaliseerde versie van de huidige SataJet.

Automechanika
Het nieuwe spuitpistool was al te zien op de afgelopen Automechanika beurs, maar was nu voor het eerst in Nederland te zien. De nieuwe SataJet X 5500 is optimaal afgestemd op de te spuiten lak. Hij heeft een nieuwe nozzle met een consequente verneveling: “Ook erg lastige kleuren zijn nu eenvoudig aan te brengen”, aldus importeur WSB Finishing Equipment.

Sata X
De SataJet X 5500 is voorzien van Sata’s nieuwe nozzlesysteem Sata X. Ook is er speciaal bij de lancering van dit pistool een app ontwikkeld, de ‘Nozzle Finder App’. Met deze app kunnen exact de juiste nozzle instellingen worden gevonden. Hiervoor heeft de nozzlefiner een QR-code. De app kan worden gedownload via de app-store, of anders kunnen de instellingen via de Sata-website worden gevonden.

Verder heeft de SataJet X 5500 een luchtverdeelring die is geĂŻntegreerd in de pistoolbody. Hierdoor kan hij niet vervormen en minder snel vervuilen. Ook is de nozzle eenvoudiger te reinigen. De SataJet X 5500 is verder onderhoudsarm en stil.

Auteur: court-jan

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.