Perspectief 2021 van start voor carrosseriebranche

Acht werkgevers uit de Schadeherstel- en Carrosseriebouwbranche zijn op 22 april met Focwa, CarrosserieNL, VOC en OOC van start gegaan met het project Perspectief 2021. In dit project worden scenario’s besproken over de toekomst van schadeherstel en carrosseriebouw. Dit meldt OOC. (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf).

Tijdens deze eerste sessie werd besproken hoe de toekomst van de carroseriebranche eruit zal zien. Aan bod kwamen verschillende scenario’s op basis van ontwikkelingen als vergrijzing met daardoor een tekort aan vakmensen, technologische ontwikkelingen, robotisering en nieuwe materialen, gereedschappen en apparatuur: “Het zal allemaal van invloed zijn”, aldus OOC. “Op korte termijn wellicht al. Want de branche ontwikkelt zich in rap tempo. Bedrijven die ook in de toekomst hun positie willen handhaven, moeten zich op die verandering voorbereiden.”

Op 30 mei is de tweede sessie van Perspectief 2021. Hier werken de werkgevers de mogelijke scenario’s verder uit. In de derde bijeenkomst (20 juni) stellen ze een praktisch plan van aanpak op, waarmee ze drie maanden zelf aan de slag gaan. In de vierde sessie (25 september) wisselen ze hun bevindingen uit. Alle gedachten en ervaringen worden uiteindelijk gedeeld met andere werkgevers in de branche. Later dit jaar vindt een brede conferentie over het onderwerp plaats.

www.voc.nl

www.carrosserie.nl

www.focwa.nl

www.oocinfo.nl

Auteur: court-jan

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.