Glasurit vernieuwt Mat Clear System

Glasurit heeft zijn Mat Clear System vernieuwd. Hiermee wordt een antwoord geboden op autofabrikanten die exclusieve speciale uitvoeringen op de markt brengen die zijn voorzien van een matte originele laklaag. Dit betekent dat schadeherstelbedrijven in staat moeten zijn om verschillende glansgraden te reproduceren.

Blanke lakken
Glasurit lanceerde het Mat Clear System in 2012. Afhankelijk van de glansgraad moesten toen twee matte blanke lakken – 923-55 en 923-57 – worden gemengd of moest een van deze blanke lakken worden gemengd met een standaard hoogglans blanke lak, waarna verschillende verharders en verdunners moesten worden toegevoegd op basis van uiteenlopende formules. Met het vernieuwde Mat Clear System heeft Glasurit deze methode nu aanzienlijk vereenvoudigd.

Eenvoudige methode
Het nieuwe Mat Clear System bestaat uit slechts twee componenten: Glasurit 923-55 MS-Klarlack extra matt en de nieuwe Glasurit 923-58 MS-Klarlack matt elastisch, vervanger van de 923-57. Hiermee kunnen spuiters alle veelgebruikte glansgraden reproduceren, van 12 tot 65 glanseenheden (GU). De gestroomlijnde methode verkort het proces aanzienlijk en beperkt de kans op fouten.

Auteur: court-jan

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.