Focwa Standaard uitgebreid met specialisatie Spotrepair

 

Focwa lanceert een campagne waarbij de Focwa Standaard beschikbaar wordt gemaakt voor bedrijven die zijn gespecialiseerd in ‘Spotrepair’. Naar verwachting zullen zo’n 20 gespecialiseerde bedrijven met dit nieuwe keurmerk de noodzakelijke stap zetten naar de borging van kwaliteit en veiligheid.

Circa 20 Focwa-leden zijn gespecialiseerd in ‘Spotrepair’. Zij kunnen zich vanaf vandaag 1 november certificeren voor de Focwa Standaard, specialisatie ‘Spotrepair’. Tot 1 november 2018 kunnen bedrijven zich vrijblijvend certificeren. Vanaf die datum is het hebben van dit keurmerk verplicht voor deze gespecialiseerde bedrijven die lid zijn van Focwa. De campagne voor de specialisatie Spotrepair volgt op een eerdere campagne voor bedrijven die zijn gespecialiseerd in ‘Uitdeuken zonder Spuiten’. Vanaf 1 mei 2018 moeten zij in het bezit zijn van het Focwa-keurmerk.

Net zoals in het traject van de Focwa Standaard (categorie 1 & 2) is er een inlooptijd voorzien waarin bedrijven kunnen kennismaken met de eisen voor de Standaard. Voor deze bedrijven is er een ‘self assessment tool’ ontwikkeld waarmee ze zich kunnen voorbereiden op de audits die zullen worden uitgevoerd door een onafhankelijke certificerende instantie (KIWA, DEKRA of SGS). Door middel van deze online vragenlijst komen de punten naar voren die nog aanpassing behoeven voor de audit.

www.focwa.nl

Auteur: court-jan

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.